sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Blinejä loppiaisena

Loppiaisen kunniaksi teimme ensimmäistä kertaa blinejä. Ohjeen sain kaverilta, joka oli monien bliniohjeiden jälkeen todennut tämän parhaaksi. Hyviä niistä tulikin! Tästä on tehtävä traditio.



Täytteinä meillä oli sipulisilppua, smetanaa, metsäsienisalaattia ja jokirapuviettelystä. Viimeiset kaksi suoraan kaupan tiskiltä, nam! Hyviä olivat. Mätiä emme tällä kertaa hankkineet, ehkä sitä voisi maistaa seuraavalla kerralla. Vielä kun olisi tajunnut jonkun mukavan valkoviinin ostaa seuraksi. Sain onneksi hörpätä poikaystävän olutta kyytipojaksi.

Blinit 
n. 10 kpl

4 dl turkkilaista jugurttia
20 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 luomumunan keltuainen
1 luomumunan valkuainen

Lämmitä jugurtti kädenlämpöiseksi, liota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pitenpään jääkaapissa.

Ennen paistamista sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja viimeisenä vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista taikinasta voissa paksuhkoja blinejä blini- tai lettupannulla miedolla lämmöllä. Alkuperäinen resepti täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti