lauantai 14. huhtikuuta 2012

Täydelliset browniet

Vastahan sitä syötiin suklaata, mutta tämä ohje on jäänyt jakamatta. On nimittäin sieltä parhaasta päästä.

Resepti on Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala! ja tätä ihanuutta tulee ohjeella kokonainen pellillinen. Kannattaa kokeilla. Kirjassa oli lisäksi ohje kuorrutukselle, mutta se jäi uupumaan tarvikkeiden puutteessa. Ja liikaa se olisi ollutkin. Tämä on ihan tarpeeksi makeaa näinkin.

Browniet säilyvät loistavasti myös pakastimessa. Sulavat nopeasti ja ovat (melkein) tuoreen veroisia. Mutta eivät ne kauaa siellä pakkasessakaan pysy..



Perusbrowniet

350 g pehmeää voita
6 dl sokeria
3 dl hyvälaatuista (ja reilua) kaakaojauhetta
1 dl siirappia
1/2 tl suolaa
6 luomukananmunaa
3 dl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola. Lisää seokseen kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten ja kääntele lopuksi taikinaan vehnäjauhot. Laita reunalliselle uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina päälle. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikku jää vähän tahmeaksi, on kakku kypsä. Jäähdytä kakku ja leikkaa ruuduiksi.

Keskusta jää ihanan pehmeäksi. Ei uskoisi ensikertalaisen tekemiksi, joten kokeile sinäkin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti