perjantai 9. marraskuuta 2012

Keltainen kurpitsacurry Lontoon kaupungista


Kaivoin kaappien kätköistä vanhan englanninkielisen keittokirjan, jonka ostin joskus vuosia sitten Lontoon reissulta. Tällä samaisella Lontoon reissulla sain maistaa muutamia kotitekoisia versioita tästä keittokirjasta. Vieläkin muistan ruokia lämmöllä, ja nyt oli aika tehdä yhtä mieleenpainuvimmista ruuista, kurpitsacurrya. Oikeanlainen kurpitsakin löytyi kaupan valikoimasta.

Keittokirja on nimeltään Vegie Food: From vegies on the side to the main event. Omani on ostettu vuonna 2004, mutta uusittua versiota löytyy mm. täältä. Mitat ovat hiukan erilaisia, mutta koittakaa kestää.




Keltainen kurpitsacurry

500 ml kookosmaitoa (älä ravistele purkkia)
3 tl keltaista currytahnaa (käytin itse punaista)
125 ml kasvislientä
500 g keltaista kurpitsaa
300 g vihreitä papuja
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limemehua
1 rkl ruokosokeria
(tuoretta korianteria)
40 g paahdettuja cashewpähkinöitä
jasmiiniriisiä tarjoiluun

Kuutioi kurpitsa. Siivoa pavut ja leikkaa kahtia.

Lusikoi kookoskerma purkin pinnalta paistinpannulle ja anna kiehua. Lisää currytahna, vähennä lämpöä ja sekoittele 5 mintuuttia, kunnes öljy alkaa erottua nesteestä.

Lisää loput kookosmaito, kasvisliemi ja kurpitsa ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää vihreät pavut ja keitä vielä 8 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

Sekoita joukkoon soijakastike, limen mehu ja ruokosokeri. Koristele korianterilla ja paahdetuilla cashewpähkinöillä. Tarjoile lisäkkeenä jasmiiniriisiä.


Kurpitsaa piti tosiaan keitellä aikansa, että se pehmeni, mutta pehmeneminen tapahtuikin sitten yhdessä hujauksessa. Koostumus oli kuitenkin ihan hyvä. Curry onnistui hienosti, mutta oli makuumme hiukan liian makeaa.Ei oikein maistunut.

Nyt tältä aterialta karisi kaikki nostalgia. Tai sitten pitää lähteä maistamaan sitä vielä alkuperäisten patojen ääreen Lontooseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti