torstai 3. tammikuuta 2013

Joululahjasuklaita



Palataanpa vielä hetkeksi jouluun. Tein joululahjaksi jo perinteeksi muodostuneita Dominopalleroita Hanna Jensenin ohjeen mukaan. Seuraksi ne saivat tänä jouluna fudgea Yhteishyvästä löytyneen reseptin pohjalta. Kummatkin keräsivät kehuja, mutta kyllä dominopallerot taitavat olla ne kaikkein suosituimmat.

Olen luvannut jakaa ohjeet täällä, joten nyt kynät sauhuamaan ja repeptikirjojen sivuja täyttämään!


Dominopallerot

2 Domino-keksipötkylää
200 g Philadelphia-juustoa
200 g valkosuklaata (enemmänkin saa olla)
1 rkl öljyä

Rouhi dominokeksit tehosekoittimella (tai sen puutteessa sauvasekoittimella). Lisää rouheeseen Philadelphia-juusto ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina tunniksi jääkaappiin (ja valmista tässä välissä vaikka fudget).

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää siihen ruokalusikallinen öljyä. Ota taikina jääkaapista ja pyörittele siitä palleroita. Kasta pallerot valkosuklaaseen. käytä apuna cocktail-tikkuja tai haarukkaa. Aseta valkosulkaiset pallerot leivinpaperille. Sulkaa on tarkoitettu vain puolelle palleroista, joten se loppuu kesken. Loput voi pyöritellä kaakaojauheessa. Meillä kaikki saivat valkosuklaakuoren. Viimeisille palleroille valkosuklaata riitti vain vähän ja niistä tulikin aika rumia. Mutta makuhan se on tärkein!

Laita pallerot vielä 15 minuutiksi jääkaappiin ja säilytä niitä muutenkin jääkaapissa. Säilyvät jääkaapissa noin viikon ajan.


Sulkaafudge

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 dl vaahtokarkkeja
100 g suklaata

Kiehauta kerma, sokeri ja voi. Lisää hunaja ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Voit koittaa tiputtaa nokareen seosta kylmään vesilasiin. Jos se pysyy koossa, on seos valmista.

Ota seos liedeltä ja jatka sekoittamista, kunnes seos hieman jäähtyy ja paksuuntuu. Rouhi suklaa ja tarvittaessa pilko vaahtokarkit ja lisää seokseen. Sekoita, kunnes sulkaa ja vaahtokarkit ovat sulaneet tasaisesti seokseen.

Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla. Me käytimme pitkulaista leipävuokaa. Kaada seos leivinpaperin päälle. Peitä vuoka ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt fudge paloiksi.

1 kommentti:

  1. Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Etsiresepti
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista