perjantai 8. maaliskuuta 2013

Supermojitoa ensi kesäksi


Tässä drinkkivinkki ensi kesäksi. Tai voihan tätä tehdä jo aikaisemminkin. Vaikka sitten kun aurinko on sulattanut lumet parvekkeelta.

Mojiton teko-ohjeet sain eräänä lumisateisena tammikuun iltana Jyväskylän Bra-yökerhossa. Vietimme siellä ystävän polttareita drinkkikoulun merkeissä. Oli muuten hyvä koulu!


Supermojito

4 lohkoa limeä
passoasiirappia tai lusikallinen sokeria
mintun lehtiä reilusti
jäämurskaa
4 cl tummaa rommia (Sailor Jerry)
ginger alea

Laita lasin pohjalle limelohkot ja sokeri. Painele survimella, mutta älä kiertäen. Kiertäessä limestä (ja sitruunasta) vapautuu hedelmän kuoressa olevaa öljyä, joka saa sen maistumaan bensalle.

Lisää reilusti mintun lehtiä ja painele nes urvimella kevyesti lasin pohjalle. Älä käytä tässä vaiheessa voimaa.

Lisää lasi täyteen jäämurskaa ja mittaa mukaan 4 cl Sailor Jerryn karibialaista rommia. Muukin rommi käy, mutta tässä on hieno vaniljainen aromi. Lopuksi täytä lasi ginger alella.

Ota lusikka ja kauho limelohkoja ja minttuja lasin pohjalta ylöspäin, jotta ne eivät jää lasin pohjalle. Lisää vielä jäämurskaa ja pilli.

Nauti auringonpaisteessa:)