perjantai 20. syyskuuta 2013

Karviaismarja-inkiväärihilloa



Siskon mukana Mikkelistä matkasi myös iso pussillinen karviaismarjoja. Muistin ne yllättäen kirjakaupassa selaillessani venäläistä keittokirjaa. Siinä oli lettujen rinnalle tehty karviaismarja-inkiväärihilloa. Siltä istumalta kävin ostamassa inkivääriä ja hillosokeria, ja keittelin marjat hilloksi.


Karviaismarja-inkiväärihillo

200 g karviaisia
200 g hillosokeria
pieni pala inkivääriä

Minulla oli marjoja 1,2 kg, joten sokeriakin laitoin enemmän. En kuitenkaan ihan samaa määrää kuin marjoja, muuten olisi tullut älyimelää. Lisäsin myös inkiväärin määrää. Ehkä liikaakin. Tuli aika inkivääristä. Toisaalta flunssakauteenhan se sopii hyvin.

Taidankin tässä laittaa leivät paahtimeen ja nauttia ne tämän hillon kanssa. Rinnalle sopii inkiväärihunajavesi, jota olen ryystänyt koko aamun flunssan oireisiin. Taisi flunssa saavuttaa minutkin, pirulainen.

tiistai 10. syyskuuta 2013

Pinaattiletut ja pestojugurttikastike



Satokausi. Äiti lähettää puolet kasvimaata siskon mukana Joensuuhun. Pinaateista paistetaan maailman parhaita pinaattilettuja. Päälle tehdään kastike jugurtista ja pestokastikkeesta. Tomaatista, kurkusta ja salaatista loihditaan sopiva lisukesalaatti, joka koristellaan raejuustolla ja fetalla.

Tätä tulee ikävä.




ps. Terve taas kaikille. Kuvatiedostot pursuilee kuvia ja kirjoitusintokin on alkanut palautua. Hyvät reseptit ja ateriaideat pitää saada talteen tämän virtuaalisen keittokirjan sivuille.