tiistai 8. joulukuuta 2015

Nopea kieppileipä


Tuossa yksi ilta oli leipä loppu, mutta tuorehiivaa jääkaapissa. Muistelin, että reseptivihkossani taisi olla joku helpon oloinen leipäohje. Ja oikein muistelin. Tässä kieppileipä, olkaa hyvät. 


Kieppileipä

2 dl vettä
25 g hiivaa/2tl kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
5-6 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä 
(kananmuna voiteluun)

Täyte: rosmariinia (kuivattu tai tuore) ja parmesaania. 
Vaihtoehtoisesti esim. mozzarellaa ja basilikaa. Täytteitä voi keksiä mielen ja maun mukaan. 

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja jauhot vähän kerrallaan samalla vaivaten taikinaa. Lopuksi lisää öljy. 

Kauli taikinasta pyöreä levy. Ripottele täytteet tasaisesti levylle ja rullaa se. Kiepauta rulla renkaaksi ja anna kohota liinan alla. 

Voitele leipä halutessasi kananmunalla ja ripottele päälle rosmariinia ja sormisuolaa. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti